Een passie voor duurzaam

blogheader

Maak kennis met onze Saints! Omdat wij graag willen weten wie onze basics dragen en waarom we zo goed bij elkaar passen, zijn we op onderzoek uitgegaan. Vandaag waren we op bezoek bij Saint Isodoor.

Wat kun je ons vertellen over jezelf?
Ik woon met mijn gezin in Haarlem, waar ik mijn hele leven heb gewoond. Ik kan hier heerlijk tot rust komen van de drukte van Amsterdam, en zit toch lekker dichtbij het strand en mooie natuurgebieden. Mijn vrouw komt hier ook op steenworp afstand vandaan, en samen hebben we een dochtertje en een tweede kind op komst.

wide

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij een bedrijf dat training geeft in leiderschap voor andere bedrijven en organisaties. Wat ik hier erg leuk aan vind is de duurzame principes die we toepassen. We kijken naar alle belangrijke aspecten. Een groot deel daarvan zijn de menselijke interesses, en ook milieu en natuur. Zo bieden we hulp bij ontwikkeling en groei van alle kanten.

wide

"Het voelt alsof ik een veel hogere kwaliteit van leven heb"

Je draagt onze basics, waarom past dat zo goed bij jou?
Het duurzaamheidskwartje is bij mij gevallen tijdens een reis door Amerika. Op sommige snelwegen stonden mensen over 6 banen in de file, en toch was de carpoolstrook helemaal leeg. Het was ongelooflijk om te zien dat mensen uren per dag vast zaten, terwijl er zo'n simpele oplossing voor was. Daarnaast waren de natuurgebieden zo mooi en indrukwekkend, dat ik toen besloot dat ik niet mee wou doen aan de vernieling daarvan. Tegenwoordig kijk ik bewust naar wat ik koop en hoe ik met mijn omgeving omga. Het grappige is dat sinds ik met minder leef, het toch voelt alsof ik een veel hogere kwaliteit van leven heb.

wide

Waar liggen jouw persoonlijke ambities en/of passies?
Ik heb van kinds af aan gedrumd in verschillende orkesten en bandjes. Hier ben ik een paar jaar geleden mee gestopt, en ben sindsdien weer begonnen met karate. Zo ben ik een stuk minder van huis, en het is een fijne uitlaatklep voor dagelijkse frustraties. Hier ben ik ook al op jonge leeftijd mee begonnen, het heeft me geleerd om stevig in mijn schoenen te staan en blijft toch een van mijn favoriete hobbies.

"Ik heb niet zozeer een bucketlist, meer een levensdoel."

Wat staat er op je bucketlist?
Ik heb niet zozeer een bucketlist, meer een levensdoel. Er zijn zoveel dingen in het leven waar we geen keuze over hebben, wat het gevoel van vrijheid en persoonlijke ontwikkeling soms lastig kan maken. Ik denk hier veel over na, hoe ik die ervaring toch kan krijgen en steeds meer vrije en morele keuzes kan maken. Ik ben mij hier al bewust van in het dagelijks leven, en hoop op deze manier steeds meer door te groeien.

wide

Wat is iets dat je heel graag nog een keer wil doen?
Mijn dochtertje heet Maya. Ook al is het eigenlijk alleen door de naam, toch zou ik toch ooit de Maya tempels willen zien. Het lijkt me fascinerend om zo'n oude samenleving te zien, en de tempels zelf lijken me heel indrukwekkend. Dan zou ik wel met mijn hele gezin willen gaan, dus dat zal nog wel even duren. En dat we dan daarheen moeten vliegen is ook nog een dingetje, maar het lijkt me een heel mooi avontuur!

Thanks for being a Saint Isodoor!