St. Emma, een straatjutter in de natuur

blogheader

Wie zijn onze Saints? Wat doen ze in het dagelijks leven? Wat motiveert ze? Dat vroegen wij ons ook af, dus besloten we op onderzoek uit te gaan! Vandaag zijn we op stap geweest met Saint Emma.

Wat kun je ons vertellen over jezelf?
Ik ben 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Haarlem. Ik ben gek op koken en bakken, maar ik vind het ook heerlijk om lekker te wandelen. Mijn favoriete plekken zijn de stad, Elswout en het strand. Daarnaast vind ik het leuk om oude meubels een nieuw leven te geven. In het dagelijks leven geef ik advies over pensioenen, maar hou ervan om lekker creatief bezig te zijn.

wide


We staan nu in Elswout, wat betekent deze plek voor jou?
Het is vooral een fijne plek om alles los te laten. Ik wandel ook graag door de stad, dat geeft me vooral energie, en de motivatie om iets te gaan doen. Hier kom ik graag om lekker van de natuur te genieten en echt tot rust te komen. Ik kom hier ook al van kleins af aan, dus misschien ook een beetje nostalgie.

"De mensen die mijn kleren maken, zouden moeten weten hoeveel plezier ik van hun werk heb!"

Je draagt onze basics, waarom past dat zo goed bij je?
Ik ben zelf dagelijks bewust bezig met een steentje bijdragen aan een betere wereld. Er zijn zoveel kleine dingen die je kan doen. Van zelf je beker mee naar werk nemen zodat je geen plastic wegwerpbekertjes hoeft te gebruiken, tot kiezen voor kleding die met oog voor mens en milieu is geproduceerd. Ik vind het idee ook heel gek dat er zoveel mensen de hele dag in een fabriek onze kleren zitten te maken, en geen idee hebben waar het terecht komt. Ik zou het echt leuk vinden als ze wisten hoeveel plezier ik van hun werk heb! Mijn voorkeur gaat dus ook uit naar bedrijven die dicht met die mensen werken, en zelf ook precies weten waar hun producten vandaan komen.

wide

"Geef me de vrijheid en dan zie je toch een hele andere Emma"

Waar liggen jouw persoonlijke ambities en/of passies?
Wat ik een beetje van mijn ouders heb overgenomen is het maken en herstellen van meubels. Ik noem ons dan ook geen 'strandjutters' maar 'straatjutters'. In containers en tussen het grofvuil kan je de meest prachtige dingen vinden – oude deuren, glaswerk, verwaarloosde meubels, dan gaan mijn handen meteen jeuken om er iets leuks van te maken. Op mijn werk krijg ik de kans om mensen te helpen, wat ik ook erg fijn vind, maar geef me de vrijheid om echt te doen wat ik wil en dan zie je toch een hele andere Emma.

Wat is iets dat je heel graag nog een keer wil doen?
Op het internet zie je nog wel eens plaatjes voorbij komen van mensen die hun hele huis hebben gebouwd van hergebruikte spullen. Als ik daar de ruimte en gelegenheid voor had, dan denk ik echt dat ik het zou doen. Het lijkt me zo tof om mijn eigen huis te bouwen. Het concept van Tiny Houses vind ik ook erg leuk. Lekker betaalbaar wonen, en de vrijheid hebben om te werken voor je passie in plaats van alleen onderhoud. Al zou ik graag iets meer ruimte hebben, in het idee kan ik me toch helemaal vinden!

wide

Thanks for being a Saint Emma!